Proměna obývacího pokoje s benátským štukem

návrh interiéru obývacího pokoje
RD Přerov
04/2015
Návrh se nám líbí. Zafrézování předsazeného led osvětlení do knihovny je super.
Jiří P.
Praha 10 - Záběhlice

Zadáním byla přeměna obývacího pokoje s jídelním koutem ve starším rodinném domě v Přerově. Majitelé si přáli řešenou místnost prosvětlit a zmodernizovat.

Návrh základních úprav

Na přání klientů se zachovávaly falešné stropní trámy, které byly pro účely modernějšího vzhledu místnosti natřeny na bílo. Veškeré další stavební úpravy jsou navrženy pouze ze sádrokartonu.

Dalším požadavkem klientů bylo přidání krbu do místnosti a zachování úložných prostor. Díky konstrukcím ze sádrokartonu v pokoji vzniklo několik nik, které jsou využité jako knihovna, komoda a police. Některé niky mají umělé osvětlení a tvoří tak zajímavé prvky interiéru.

Dekorační stěrka jako dominanta v místnosti

Kvůli požadavku na prosvětlení pokoje jsou všechny stěny natřeny bílou výmalbou. Pouze prostor vedle sedačky a část stěny u jídelního stolu jsou opatřeny dekorační stěrkou obsahující malé třpytky pro maximální efekt zesvětlení místnosti. Plochy štuku jsou zároveň nasvíceny zabudovanými stropními svítidly, které zajímavou povrchovou úpravu ještě zvýrazňují.

Nábytek je řešen kombinací tmavšího dřevodekoru a kontrastního bílého lesku. Veškerá barevnost je volena tak, aby pokoj působil světle a teple – tzn. odstíny hnědé a béžové.

Tvorba 3D vizualizací: Ing. arch. Tereza Kupcová

Líbí se vám návrh?
Napište nám