Modernizace rodinného domku

návrh na rekonstrukci interiéru i exteriéru
RD Chomutov
01/2015
Jsme velmi spokojeni, výsledek práce Ing. arch. Karasové předčil veškerá naše očekávání, naše zadání splnila perfektně, popravdě řečeno ještě lépe. 🙂 Dalším příjemným překvapením byl poměr kvality její práce/ceny, protože se jednalo o opravdu profesionální přístup. Komunikace bez problémů, skutečně velká spokojenost a budeme se těšit na další spolupráci. Vřele doporučujeme.
Zdeněk F.
Praha 10 - Záběhlice

Spolupráce s klienty na modernizaci jejich rodinného domku v Chomutově byla rozdělena na několik etap.

Začínáme návrhem nové modernější koupelny

V první fázi se řešil návrh na rekonstrukci koupelny, která byla sice poměrně zachovalá, ale nesplňovala estetické požadavky klientů. Návrh nové koupelny je proto laděn do neutrálnějších, převážně světlých barev. Vybrány byly moderní velkoformátové obklady i dlažba. Dlažba velice věrně imituje podlahu ze světlého dřeva a probíhá po celé podlaze, včetně podlahy ve sprchovém koutě. Sprchový kout je řešen bezvaničkovým systémem, kdy je dlažba vyspádována směrem k odtokovému žlábku zapuštěnému v podlaze.

Kromě pohodlného sprchového koutu se v koupelně nachází i dvojumyvadlo s horní i spodní skříňkou a dále závěsné WC, které je opticky mírně schované za přizdívkou sprchového koutu. Byl kladen důraz na větší množství úložných prostor, proto je ještě naproti WC nižší skříňka a nad ní další skříňky.

Další na řadě byl návrh na úpravy fasády

Nová (již zrealizovaná) fasáda je modernější a lépe odpovídá domu i jeho majitelům. Z několika variant vyhrála moderní kombinace tmavší šedé s čistě bílou. V podstatě přízemní domek s podkrovím je rozčleněn svislými pruhy a působí proto hmotově mnohem příjemněji.

Úpravy se nevyhnuly ani srdci domu – obývacímu pokoji

Následoval návrh úprav obývacího pokoje, kde byl základní požadavek na zpřístupnění a zobytnění části horního prostoru v podkroví. Nahoře by měla vzniknout menší pracovna, do které se však předpokládá přístup právě z obývacího pokoje, kde tudíž přibude poměrně výrazný (opticky i fyzicky) prvek schodiště. Kromě toho chtěli majitelé také přidat krb, který sice v původním projektu byl, ale nerealizoval se.

Dalším výrazným prvkem je obklad z umělého kamene v prostoru za televizní sestavou. Nábytek byl zvolen z bílého lesku v kombinaci s dřevodekorem, který je použitý v kuchyňské části. Doplňky i dekorace jsou opět laděny spíše do neutrálních barev.

Podkrovní pracovna na závěr

Nově vzniklý zateplený prostor s funkcí podkrovní pracovny je poměrně malá místnůstka, kde se kromě prostorného pracovního stolu a úložných prostor kolem něj nachází i menší sedací souprava (s možností rozložení a krátkodobého přespání). Materiály a barvy víceméně korespondují s obývacím pokojem.

Výsledný návrh je zobrazen ve vizualizacích a zákresech. Případně časem (snad brzy) na fotografiích. 🙂

Líbí se vám návrh?
Napište nám