Návrh moderního interiéru v rodinném domku

návrh rekonstrukce interiéru RD
RD Blučina
11/2014
S realizací jsme velice spokojeni. Spolupráce s paní architektkou Karasovou byla výborná, vypracovala nám několik návrhů a nakonec jsme vybrali nejvhodnější variantu, která nám vyhovovala. Oceňujeme její profesionální přístup, rychlou komunikaci, dodržení termínů a skvělé nápady. Výsledek předčil naše očekávání. Spolupráci s paní architektkou Karasovou doporučujeme všem, zaručeně nezklame.
Iveta a Zdeněk V.
Praha 10 - Záběhlice

Návrh na rekonstrukci přízemí rodinného domku v Blučině byl zpracován na přání majitelů převážně v přírodních materiálech a s převahou příjemných odstínů hnědé a béžové.

Nové dispoziční řešení přízemí

V rámci návrhu se posouvala část nenosných příček a došlo k dispozičnímu přesunutí koupelny se záchodem, dále k výraznému zvětšení kuchyňské části. Nově vzniklá dispozice je uživatelsky příjemnější a lépe odděluje společenskou zónu od privátní.

Něco málo k vybraných materiálům a barevnému ladění interiéru

Vzhledem k návaznosti obytného prostoru na poměrně prostornou zahradu byl na podlaze v celé ploše zvolen praktický materiál dlažby imitující dřevo. K tomuto odstínu dřevodekoru se následně vybíral materiál na nábytek, který je nakonec z kombinace dřeva a bílého lesku. K dotvoření harmonického interiéru byly na výmalbu stěn vybrány odstíny béžové a hnědé. Celkové ladění interiéru se promítá i do estetického řešení koupelny, kde je navržen velkoformátový obklad s minimálními sparami.

Moderní, ale útulný obytný prostor

Prostornou kuchyň i obývací pokoj propojuje poměrně široký průchod, který však lze v případě potřeby kdykoli uzavřít dvoukřídlými posuvnými dveřmi z matného tvrzeného skla. V obou místnostech jsou použity stejné materiály a barvy pro dojem co největšího optického propojení obou pokojů.

Prostorná moderní kuchyň se zeleným grafosklem

Kuchyňská linka je praktického tvaru „U“. Na vysoké sloupky s lednicí, troubami a spížkou navazuje dřez s vestavnou myčkou a linka pokračuje varným centrem s horní vestavnou digestoří. Poslední část kuchyňské linky tvoří pohotovostní pracovní / servírovací plocha, na kterou navazuje rozkládací jídelní stůl pro 4 až 6 osob. Na stěně naproti kuchyňské linky se ještě nachází nízké komody s využitím jako příborník pro blízký stůl či uložení sezónních věcí.

Moderní obývací pokoj v hnědé, béžové a bílé

Obývací pokoj je řešen poměrně minimalisticky. Naproti navržené televizní sestavě je prostor pro pohodlné posezení – gauč a křesílko. Stěna za světlým sedacím mobiliářem je zvýrazněna barvou a výrazným reliéfem, který je navíc bodově nasvětlen. Zastínění v této místnosti je řešeno kombinací žuluzií a jednoduchých záclon.

Líbí se vám návrh?
Napište nám